Science Fiction for hele familien

Noen ganger kan det være godt for alle i familien å ta seg en liten pause i hverdagen. Å se en god film er noe alle kan gjøre sammen, og på den måten kan man få kvalitetstid uten konflikter og uro.

På Plejmo finner du et rikt utvalg av filmer i sci-fi-sjangeren som kan passe både store og små. Vær likevel oppmerksom på at ikke alle filmene passer for de aller minste. Klikker du deg inn på den filmen du vil finne ut mer om, så oppgir vi alltid anbefalt alder, og på den måten kan du trygt leie den filmen som passer for riktig aldersgruppe.

Plejmo har et rikt utvalg av høyaktuelle filmer i de fleste sjangre. Klikker du deg inn på https://www.plejmo.com/nb/sjangere/sci-fi/, så finner du en oversiktlig og grei oversikt over alle filmene de anbefaler i kategorien og hvilken aldersgruppe de anbefaler de ulike filmene til.

For de yngste ungdommene i familien

  • Jupiter Ascending – handler om Jupiter Jones, som blir plukket ut som den neste i rekken til en ekstraordinær arv som kan forandre hele balansen i universet. Passer best til ungdom over 11 år.
  • Avatar – her får vi historien om en skadet, pensjonert marinesoldat som sendes motvillig i vei for å bosette seg og utnytte ressursene på den avsidesliggende planeten Pandora. Filmen er anbefalt for seere på 11 år og oppover.
  • Apeplaneten – som heter Planet of the Apes på originalspråket – utspiller seg i år 2029 og handler om romstasjonen Oberon, der astronauter trener sjimpanser til å bli piloter til rekognoseringsoppdrag. En sjimpanse sendes ut i rommet, og underveis mister man kontakten med han, og han blir sporløst borte. Aldersgrense 11 år.

Romskip

For de litt eldre ungdommene

  • Robotic Cop – En familiefilm som passer de litt eldre barna. Filmen handler om LA i år 2045, der byen herjes av en ukjent smitte som høyteknologisk politi skal prøve å få kontroll over. Fra 15 år.
  • Skyline – Når solen står opp to timer for tidlig i form av et underlig lysfenomen på himmelen, ser en vennegjeng til sin store skrekk at folk fra hele byen blir sugd opp mot enorme romskip. Fra 15 år.

For 18-åringene

  • Alien 3 – Mange kjenner til Alien-filmene, og her serverer Plejmo nummer 3 i rekken. Filmen har mange voldsomme effekter, og aldersgrensen er 18 år.