Refinansiering etter skilsmisse?

Når du står i en skilsmisse, så er det mye som skal på plass. Alt av eiendeler skal fordeles, omsorg for barn og dyr skal fordeles. Det som mange kanskje glemmer er at gjeld også er noe som man må se på og fordele.

– Mange av dem som opplever samlivsbrudd, kommer til å slite økonomisk, sier banksjef Ivar Bjerregaard i DNB Hønefoss.

En undersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for DNB viser at hver tredje mann og kvinne sier de vil få problemer med å klare seg godt økonomisk, dersom de blir skilt.

Når man etablerer seg er det som regel mange utgifter, spesielt om man også har fått barn i denne fasen. Mange tar derfor opp etableringslån til bolig og andre ting i denne fasen, og dette er jo noe man gjerne betaler på i felleskap. Så hva kan man gjøre når den ene parten plutselig forsvinner og alle gjeld skal deles rettferdig?

Lommebok

Refinansiering

En mulighet når man da står i skilsmissen og alt skal fordeles, kan være å skaffe seg en refinansiering. Dette kan du få til enten det er du som sitter igjen med hus og leilighet, eller du trenger å kjøpe ny leilighet. Dette er en flott mulighet til å faktisk minske beløpene du betaler hver måned slik at du får mer økonomisk rom i en vanskelig fase, hvor du også skal etableres på nytt, gjerne alene.

Med en refinansiering kan du få samlet gammel gjeld og en eventuell ny gjeld i ett, slik at du sparer penger og får bedre utgangspunkt når du skal starte på nytt igjen etter skilsmissen. Du kan refinansiere forbrukslån hos Bluestep, slik at både du og din eks, kan få så ren start som mulig. Det er viktig for at skilsmissen skal bli så bra som mulig.