Når penger ikke strekker til

Unger som spiller fotballNår en husholdning blir til to, er det ikke alltid lett å få det til å gå rundt.

Det å skilles er en påkjenning får både hjerte og lommebok. Det koster penger på alle plan. Det som var en husholdning skal bli til to. Er man riktig uheldig er det ett eller flere barn også som skal kunne kalle begge disse to husene for sine hjem. Norge er et land hvor det er vanskelig å være enslig ettersom det meste er lagt opp til at man skal være to. Et perfekt eksempel her er huslån.

Fest og fritid

Noe av det som får lide først når budsjettene trengs å kuttes, er fest og fritid. Det betyr at Guri får ikke gå i bursdager, eller holde egne bursdager på for eksempel Hopp i Havet. Gunnar som elsker å spille fotball, han må kanskje flytte selv om han drømmer om å bli storspiller en dag. Det er dyrt med sko og annet utstyr til fotballen, og da har man ikke regnet med de turer man har for å spille turneringer og kamper.

Men om du velger å kjøpe sko til fotballen på nett, kan kanskje Gunnar få spille fotball allikevel. Handler du bursdagsgaver på E-bay, kan du kanskje sende Guri i bursdag allikevel. Alt handler om å spare der man kan, og på den måten frigjøre noe midler slik at ungene kan få gjøre de tingene de ønsker, med visse moderasjoner selvsagt.

  • Forslag til gaver på e-bay kan være filmeffekter, til for eksempel Frost.
  • Klær og sko kan handles mye billigere på nett, både fra norkse og utenlandske butikker.
  • Ta imot gaver, arvetøy og sko!

Samarbeid!

Ikke glem at foreldre skal dele på utgiftene og arbeidet. Kanskje det er greit for pappa å kjøre Gunnar og Guri av gårde på aktiviteter? Da sparer mor penger og tid på transport. Alt handler om å samarbeide slik at barna merker minst mulig spenninger uansett årsaker. Som foreldre er begge ansvarlig for barnas ve og vel, uansett hvor ungene bor mest, og dette går på tross av størrelse på lommebok.